fbpx

Oplægning af jeans – det ultimative DIY tip

Jeans er og bliver en uundværlig klassiker i modebilledet. Et par jeans er et musthave i garderoben, fåes i forskellige snit og vaske og kan redde ethvert outfit. Både til hverdag og fest.

Jeg kan med mine knap 170 cm godt være udfordret i at finde et par jeans, som passer i benlængden. Jeg har før prøvet at købe et par, som var lidt for lange, hvorefter jeg fik dem lagt op, men resultatet er ikke det bedste. Jeg mister den fede kant, som tit er kendetegnet for et par lækre jeans, og de kommer netop til at se “lagt op” ud.

Den ultimative måde til oplægning af jeans

Derfor googlede jeg for et års tid siden fænomenet, da jeg tænkte, at der måtte da også være andre derude, der var i samme båd.

Jeg faldt over Skaberlyst’s hjemmeside, hvor der er en guide samt en video til, hvordan du lægger et par jeans op, og samtidig bevarer original kanten.

Jeg ejer ikke en symaskine selv, men tænkte, at det kunne jeg da snildt klare i hånden. Jeg fik lagt tre par op i hånden, da jeg godt kunne tænke mig nogle i en 7/8 længde, og fik klippet det overskydende stof af (det kan du godt beholde, dvs uden at klippe det af, men det kommer lidt an på, hvor meget der er).

Efter den første vask var de noget flossede forneden og var ved at gå op i syningerne. Så det kan klart IKKE anbefales at sy det i hånden. Så var det spørgsmål da besvaret.

Jeans, kanter og symaskine

Derfor teamede jeg op med min mor og min søsters symaskine, og fik reddet de tæt på-ødelagte bukser, og det blev faktisk helt hæderligt, og holder endnu – her mange måneder senere.

Normalt er jeans og en symaskine no go, og man er nødt til at klippe de “hårde” kanter af, for ikke at knække nålen. Men siden jeg er begyndt at lægge op på denne måde, så er det muligt at lægge et par jeans op selv UDEN at miste original kanten.

Dette gør, at jeg nu kan købe præcis de jeans jeg ønsker, og ikke behøver at skele til benlængden. Rart ikke at være låst i valg af jeans model.

Dette tip er guld værd, og derfor vil jeg gerne give det videre, da jeg er sikker på, at der er andre i samme situation, som kan have glæde af det.

Har du selv prøvet ovenstående tip, og har du i den forbindelse nogle erfaringer du gerne vil dele her? Eller har du nogle andre tips i samme boldgade, som andre kunne have glæde af, så efterlad gerne en kommentar her nedenunder.

Følg mig

Hvis du har lyst til at læse mere, så kan du følge mig ved at tilmelde dig til nyhedsmailen nedenfor, så bliver du løbende opdateret, når der kommer nyt fra mig. Du kan også følge mig på Facebook eller på Instagram .

Du er også altid velkommen til at skrive til mig her.

Hav en god dag.

Kapsel garderobe til børn
Garderobe

Kapsel garderobe til børn, min step by step guide – Lisesommerlund.dk

Jeg har jeg fået besøg af min blogger-kollega Lise her på bloggen, som har lavet et lidt anderledes indlæg. Du kan læse mere om Lise ...
Læs mere
Bandelettes lårbånd
Shopping

Bandelettes lårbånd – slip for sommerlår der klistrer og skarver

Vi kender det allesammen, jeg gør i hvert fald. Det ubehag det kan være at gå i nederdel og kjoler om sommeren, når det er ...
Læs mere
Sloggi ZERO Feel undertøj
Shopping

Test af Sloggi ZERO Feel – innovativt undertøj

Sloggi kører for tiden en massiv kampagne på deres nye tiltag, ZERO Feel, som ifølge dem er den nyeste innovation indenfor undertøj. ZERO Feel er ...
Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

.