Oplægning af jeans – det ultimative DIY tip

Jeans er og bliver en uundværlig klassiker i modebilledet. Et par jeans er et musthave i garderoben, fåes i forskellige snit og vaske og kan redde ethvert outfit. Både til hverdag og fest.

Jeg kan med mine knap 170 cm godt være udfordret i at finde et par jeans, som passer i benlængden. Jeg har før prøvet at købe et par, som var lidt for lange, hvorefter jeg fik dem lagt op, men resultatet er ikke det bedste. Jeg mister den fede kant, som tit er kendetegnet for et par lækre jeans, og de kommer netop til at se “lagt op” ud.

Den ultimative måde til oplægning af jeans

Derfor googlede jeg for et års tid siden fænomenet, da jeg tænkte, at der måtte da også være andre derude, der var i samme båd.

Jeg faldt over Skaberlyst’s hjemmeside, hvor der er en guide samt en video til, hvordan du lægger et par jeans op, og samtidig bevarer original kanten.

Jeg ejer ikke en symaskine selv, men tænkte, at det kunne jeg da snildt klare i hånden. Jeg fik lagt tre par op i hånden, da jeg godt kunne tænke mig nogle i en 7/8 længde, og fik klippet det overskydende stof af (det kan du godt beholde, dvs uden at klippe det af, men det kommer lidt an på, hvor meget der er).

Efter den første vask var de noget flossede forneden og var ved at gå op i syningerne. Så det kan klart IKKE anbefales at sy det i hånden. Så var det spørgsmål da besvaret.

Jeans, kanter og symaskine

Derfor teamede jeg op med min mor og min søsters symaskine, og fik reddet de tæt på-ødelagte bukser, og det blev faktisk helt hæderligt, og holder endnu – her mange måneder senere.

Normalt er jeans og en symaskine no go, og man er nødt til at klippe de “hårde” kanter af, for ikke at knække nålen. Men siden jeg er begyndt at lægge op på denne måde, så er det muligt at lægge et par jeans op selv UDEN at miste original kanten.

Dette gør, at jeg nu kan købe præcis de jeans jeg ønsker, og ikke behøver at skele til benlængden. Rart ikke at være låst i valg af jeans model.

Dette tip er guld værd, og derfor vil jeg gerne give det videre, da jeg er sikker på, at der er andre i samme situation, som kan have glæde af det.

Har du selv prøvet ovenstående tip, og har du i den forbindelse nogle erfaringer du gerne vil dele her? Eller har du nogle andre tips i samme boldgade, som andre kunne have glæde af, så efterlad gerne en kommentar her nedenunder.

Følg mig

Hvis du har lyst til at læse mere, så kan du følge mig ved at tilmelde dig til nyhedsmailen nedenfor, på Facebook eller på Bloglovin’. Så bliver du løbende opdateret, når der kommer nyt fra mig. Du er også altid velkommen til at skrive til mig her.

Hav en god dag.

 Signature

4 Comments

    • Eftersom du har din egen symaskine, så er du allerede godt på vej. Så mangler du bare motivationen til at få gang i den :o)

  1. Tak for tippet! Det ser ud til at være en rigtig god og overskuelig guide!

    Jeg er 160 høj, og skal til evig tid have lagt bukser og jeans op… jeg har i lang tid været doven og bare foldet sømmet op, men er siden begyndt at få en skrædder til at lægge dem op (ja… det er en dyr affære, som jeg har begrundet med at når jeg ikke har så meget tøj, så kan det lige så godt gøres ordentligt…). Men med denne guide kan jeg måske bare kigge forbi min mor med mine jeans en dag 🙂

    • Velbekomme. Jeg synes guiden er overskuelig, både fordi det er godt beskrevet, og hun også viser det i videoen. Det hjalp mig.
      Ja, det er en dyr affære, hvis man skal forbi skrædderen hver gang. Synes du skulle svinge forbi din mor til en kop kaffe :o)

Skriv et svar

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge