fbpx

Uniform – nem måde at komme i tøjet på

Uniform – nem måde at komme i tøjet på

Vi kvinder kender vist alle det at kigge ind i et bugnende garderobeskab og ikke føle, at vi har noget at tage på. Det kan være stressende om morgenen eller om aftenen, når vi skal til et arrangement. I en almindelig garderobe bruger vi ca. 20% af vores tøj, og de 80% hænger der bare uden at blive brugt (eller meget lidt). Så hvorfor ikke kigge nærmere på de 20% du reelt bruger, og så bygge din garderobe ud fra det.

Hvis du ikke er nået til kapsel garderobe projektet endnu ( se mere her og her), eller ikke har planer om det, så prøv at vende alle dine bøjler omvendt, og herefter så vend dem rigtigt på de stykker tøj, du har brugt. Efter en måned, er det tydeligt at se, hvad du bruger, og hvad du enten ikke bruger, eller bruger meget lidt.

Minimere beslutninger – undgå stress

Jo flere beslutninger omkring hvad du skal have på hver dag, jo mere energi bruger du. Store personligheder som Albert Einstein, Steve Jobs og Mark Zuckerberg har udtalt, at de bruger det samme outfit (uniform) hver dag, for så behøver de ikke spilde værdifuld energi på at træffe beslutninger om, hvad de skal have på.

Uniform begrebet, kapsel garderobe, minimalisme, capsule wardrobe
Jeans, skjorte, skindjakke og tørklæde

Mænd er især gode til at bruge uniform begrebet. Tit har mænd jeans/bukser og skjorte eller T-shirt på, og så ser de altid velklædte ud. Os kvinder har en hel del flere beslutninger, der skal tages omkring det, at få klædt sig på.

Det at stå og kigge ind i et overfyldt skab, og skulle beslutte, hvad man skal have på, generer en form for stress og flere beslutninger, der skal tages i en i forvejen ofte hektisk hverdag. Den menneskelige hjerne er ikke gearet til at træffe mange beslutninger i løbet af en dag. Hvis vi skal træffe mange beslutninger i løbet af dagen, så vil kvaliteten af de beslutninger, vi tager blive dårlig. Det bidrager yderligere til, at vi bliver stressede, og bruger vores energi og ressourcer forkert.

Uniform begrebet

Uniform begrebet er faktisk ret simpelt. Du bruger en form for moduler i din påklædning. Min egen uniform, eller som jeg vælger at kalde det, signatur, består oftest af jeans/bukser, fede bluser/bluser med diskrete detaljer samt blazer/cardigan/skindjakke. Dertil støvletter eller sneakers og evt. et fedt tørklæde.

På den måde bruger jeg ikke mere end få minutter, når jeg hver aften ligger næste dags tøj frem. Og fordelen ved samtidig at have få stykker tøj, der er nøje udvalgt (kapsel garderobe), er at det meste passer sammen, så jeg kan i teorien bare tage et tilfældige par bukser, en bluse og en blazer, og så har jeg et sæt tøj.

Jeg forsøger ikke at være for striks, og nogle dage kan jeg sagtens træde ud af uniformen og tage en lækker strik trøje på, hvis jeg har lyst til en mere casual dag.

Hvordan gør du

Prøv at tage et kig på hvad du i forvejen foretrækker at have på. Er der allerede et mønster for hvad der er dit yndlingstøj, og som er en del af de 20% i din garderobe, som du reelt bruger? Det kan godt tænkes, at du allerede ubevidst har en form for uniform. Og at du så bare skal bygge videre på den, og skabe de variationsmuligheder du har brug for. Det handler jo også om, at du ikke føler det bliver for kedeligt, selvom det bliver nemt.

Fordele ved at bruge uniform

uniform begrebet, kapsel garderobe, minimalisme, capsule wardrobe
Jeans, bluse, dunjakke

Jeg har været rigtig glad for, at finde ind til min uniform. Jeg har oplevet, at jeg er mindre frustreret, og at jeg føler mig mere tilpas i mit tøj.

Jeg er, som kvinder er flest, enorm kritisk overfor min egen krop, og har nogle kropsdele, som jeg ikke er fan af. Jeg har oplevet, at jeg får mere selvtillid og har det bedre med mig selv, når jeg føler mig velklædt, og er tilpas i det, jeg har på. Og ved at være bevidst om, hvad det er, der gør, at jeg føler mig tilpas, så har jeg minimeret de dage, hvor jeg kigger i spejlet og bliver enormt frustreret.

Hvad tænker du om uniform begrebet? Bruger du det allerede (bevidst/ubevidst), eller kunne du tænke dig at komme igang med at bruge det?

 

 

 

 

Shopping

The Makeup Library – ny makeup serie i NORMAL – test af produkterne

NORMAL lancerede i juni 2018 et helt nyt makeup brand The Makeup Library. Ideen bag The Makeup Library er, at skabe din helt egen skønhedsbog. …

Læs mere
Kapsel garderobe til børn
Kapsel garderobe

Kapsel garderobe til børn, min step by step guide – Lisesommerlund.dk

Jeg har jeg fået besøg af min blogger-kollega Lise her på bloggen, som har lavet et lidt anderledes indlæg. Du kan læse mere om Lise …

Læs mere
Lingeri Love Stories HM
Shopping

Test af lingeri – samarbejde mellem Love Stories og H&M

Jeg må erkende, at jeg har nedprioriteret lingeri skuffen i min garderobe lidt den seneste tid, da alt fokus har været på, at optimere samlingen …

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

.