fbpx

Søvnbriller – den naturlige vej til en bedre søvn

Søvnbriller – den naturlige vej til en bedre søvn

Jeg har valgt at investere i et par søvnbriller for ca. et halvt år siden, og har været rigtig glad for dem. Grunden hertil var, at jeg ikke følte jeg fik nok ud af min træning og min livsstilsændring, og eftersom at der bliver arbejdet meget med at få nogle basale parametre på plads, herunder søvn, på mit forløb med Anna Bogdanova, så besluttede jeg, at tiden var inde til, at jeg skulle gøre noget ved min søvn.

Jeg går typisk i seng ved 22 tiden og står op ved 5 tiden. Jeg har en del transporttid til og fra mit arbejde, og er typisk hjemme mellem 17 og 18 om aftenen. Når aftensmaden er klaret og spist, kan jeg godt lide at slappe lidt af foran fjernsynet eller med mobil/tablet, da jeg læser en del. Dette gør ofte, at jeg har lidt svært ved at falde i søvn om aftenen, og derfor ofte ikke får sovet nok timer, hvorfor jeg godt kan være træt om morgenen.

Jeg har en rutine, hvor jeg træner om morgenen kl. ca. 5.30, og her kan en dårlig søvn godt spille ind, så jeg ikke får det optimale ud af den forholdsvis korte træning (4×15 minutter om ugen ekskl. opvarmning).

Min coach har ad flere omgange pointeret søvn, som et område jeg burde kigge nærmere på, for at få de ønskede resultater, nu hvor jeg lægger så mange andre kræfter i forløbet, og ikke føler jeg får nok ud af det.

Hvad er søvnbriller

Søvnbriller er specielle briller, der afviser det særlige lys (det blå lys i lysspektret), som er kendt for at dæmpe kroppens produktion af melatonin.

Brillen fremkalder en høj kontrast og intensiverer baggrunde, hvilket gør det muligt for brugeren at se objekter mere klart. Brillerne kan bæres både udenfor og indenfor. De er velegnede til brug ved en computer, når man ser tv og ved læsning. Brillerne har en komfortabel pasform og har linser af acryl med filter, som har fået tilført en speciel hård overflade for at modvirke ridser.

Søvnbrillerne skal bruges 1-3 timer, før du skal i seng, for så starter du produktionen af søvnhormonet melatonin allerede inden, du går i seng. Behold dem på indtil du befinder dig i dit mørklagte soveværelse, og al lys er slukket. Med søvnbriller vil du opleve, at du nemmere kan falde i søvn og at du sover bedre om natten. De kan også anvendes ved jetlag og ved behandling af vinterdepression.

Det anbefales, at du kommer op på ca. 10 timers melatonin produktion i døgnet. Melatonin er en af kroppens vigtigste antioxidanter, og kan bl.a også virke som værn mod udvikling af kræftsygdomme. Du kan læse mere og købe søvnbriller hos Lysterapi.

Hvorfor søvn er så vigtigt

Træning og sund kost kan ikke stå alene. Søvn er livsvigtig for dig og din forbrænding, har jeg måttet erfare på egen krop. For en stresset krop ude af balance, er søvn livsvigtig for dig og din forbrænding. Hvis du er i søvnunderskud, så skruer din hjerne op for sukkertrang og ned for træningslyst og forbrænding. Du kan faktisk ved at sove for lidt eller for dårligt, ubevidst spise op til 50% flere kalorier, end du har brug for.

God søvn modvirker

  • Træthed
  • Ustabilt blodsukker
  • Humørsvingninger
  • Væskeophobninger og vægtøgning
  • Dårlig fedtforbrænding
  • Svingende appetit
  • Manglende træningsresultater og træningslyst
  • Manglende sexlyst
  • Nedsat motivation

Jeg kan nikke genkendende til samtlige punkter, og arbejder stadig på, at søvnbriller bliver en fast rutine i min hverdag, hvorved de bliver en mere integreret vane. De dage, hvor det går godt, tager jeg dem på inden kl. 20, dvs. lige efter jeg har spist. Så renser jeg ansigtet af, tager dem på, og har dem på resten af aftenen, indtil jeg slukker lyset, tager dem af, og lægger mig til at sove.

Jeg kan tydeligt mærke, at hvis jeg har dem på et par timer inden sengetid, så er jeg mere naturlig træt, og falder hurtigere i søvn, og sover lige til næste morgen. Jeg har også prøvet at bruge dem, når jeg skal til Kina med mit arbejde, da jeg synes de hjælper til at modvirke jetlag, og gør det nemmere at omstille sig til den store tidsforskel der er mellem Kina og Danmark.

Jeg kan kun varmt anbefale dig at købe et par. Jeg er i hvert fald blevet mere bevidst om, hvor livsvigtig søvn er, og det er noget jeg prioriterer højt i mit liv nu.

Får du sovet nok? Og kan du mærke forskel på de dage, hvor du ikke har fået sovet nok og godt?

Følg mig

Hvis du har lyst til at læse mere, så kan du følge mig ved at tilmelde dig til nyhedsmailen nedenfor, så bliver du løbende opdateret, når der kommer nyt fra mig. Du kan også følge mig på Facebook eller på Instagram .

Du er også altid velkommen til at skrive til mig her.

Hav en god dag.

Kapsel garderobe til børn
Garderobe

Kapsel garderobe til børn, min step by step guide – Lisesommerlund.dk

Jeg har jeg fået besøg af min blogger-kollega Lise her på bloggen, som har lavet et lidt anderledes indlæg. Du kan læse mere om Lise …

Læs mere
Bandelettes lårbånd
Shopping

Bandelettes lårbånd – slip for sommerlår der klistrer og skarver

Vi kender det allesammen, jeg gør i hvert fald. Det ubehag det kan være at gå i nederdel og kjoler om sommeren, når det er …

Læs mere
Sloggi ZERO Feel undertøj
Shopping

Test af Sloggi ZERO Feel – innovativt undertøj

Sloggi kører for tiden en massiv kampagne på deres nye tiltag, ZERO Feel, som ifølge dem er den nyeste innovation indenfor undertøj. ZERO Feel er …

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

.