fbpx

Second hand – genbrugs guld til din garderobe

Second hand

Jeg har på det seneste postet en del indlæg omhandlende nyanskaffelser til min garderobe. Jeg kan sagtens forstå, hvis I tænker, at det er der da ikke meget minimalistisk over. Det skal dog så siges, at jeg de seneste måneder ligeledes har ryddet kraftigt ud i garderoben, og fundet nye ejere til alle min fejlkøb m.m og nu er klar til at få nye ting ind i garderoben. Denne gang synes jeg, at det er mere bevidste køb. Det vil sige jeg har taget højde for følgende:

  • Det matcher min stilkerne (primær enkel, sekundær rå og klassisk)
  • Det passer ind i mine valgte farver
  • Tøjet matcher alt det andet jeg allerede har i garderoben
  • Det er noget jeg reelt står og mangler til nuværende livsstil

Jeg har solgt en del fra min garderobe, ting som enten ikke har været brugt eller kun har været brugt meget lidt (fejlkøb). Der findes mange muligheder, for at tøjet kan skifte ejer, samt ligeledes mange muligheder for at finde lækkert genbrugstøj og dyre lækre mærkevarer til næsten ingen penge.

Jeg har gode erfaringer med følgende second hand muligheder (primært Jylland):

Trendsales

second hand
Trendsales – Danmarks største online tøjbazar

Trendsales er Skandinaviens største online tøjbazar. Der er mere end 800.000 brugere derinde, så det er et meget omfattende marked. Herinde har jeg både fundet lækkert tøj samt fået solgt rigtig meget. Der kan også købes nyt tøj, til outlet priser.

Man opretter en profil, tager nogle gode billeder af tøjet, og sætter det til salg. Man kan så vælge om det skal være en fast pris på varen, eller om man ønsker at potentielle købere skal byde. Når køber og sælger er blevet enige om prisen, opretter man en TS (Trendsales handel) og kan herigennem vælge TSpay, som sikrer at sælger får sine penge fra køber. Hvis handlen annulleres får køber ligeledes sine penge tilbage. Ydermere er der hertil knyttet et vurderingssystem, hvor både køber og sælger skal vurdere handlen ved hjælp af smileys og tekst. Denne vurdering vil fremgå på køber og sælgers profil, således at andre kan se om det er en ”god” køber eller sælger.

Pakkelabels kan købes til PostNord samt DAO herinde til meget favorable priser (og kan også bruges hvis man skal sende andre ting end inde på Trendsales). Se mere her.

Åbningstider: 24-7

 

Reshoppit

second hand
Reshoppit – Vejle

Reshoppit er den fysiske udgave af online salgssider. Her lejer du en stand i en fysisk butik, hvor du kan sælge dine ting. Reshoppit er beliggende i Vejle og Herning. Jeg har brugt butikken i Vejle.

Fordelen ved Reshoppit er, at du slipper for at bruge tid på tage billeder af tøjet, oprette annoncer, svare på spørgsmål og sende pakker. Du får din egen salgsstand, som du kan opstille, så det hele ser pænt og indbydende ud. Dette gør det meget overskueligt for potentielle købere, som har mulighed for at se og føle på dine ting, inden de beslutter sig for evt. at købe det.

Der er forskellige typer af stande, alt efter om det er ting, tøj og/eller sko du sælger.  Jeg bookede en hylde-/tøjstand i 4 uger (betalte for 3 uger da de kørte med et tilbud på det tidspunkt), hvor der både var nogle få hylder samt bøjleplads. Jeg kørte så forbi hver uge, og ryddede lidt op på min stand samt tilførte nye varer (jeg valgte ikke at sætte det hele til salg med det samme, men kom drypvis med nye ting. Også fordi jeg havde en del jeg skulle sælge, og der ikke var plads til det hele. UPS). Man kan også vælge at give et mindre beløb om ugen, og så sørger pigerne i butikken for at trimme din stand.

Jeg fik faktisk solgt ret meget på de fire uger, og syntes det var rigtig hyggeligt at komme der. Det er et utrolig dejligt personale, de er altid parat til at hjælpe dig, og helt klart noget jeg kunne finde på at gøre igen, hvis jeg skulle få samlet en del til huse igen. Læs mere her.

Åbningstider: man-fredag 10.00-18.00, lør-søndag 10.00-16.00

 

Design Heaven, Horsens

second hand
Design Heaven – Horsens

Design Heaven, er en rigtig hyggelig second hand butik beliggende i det gamle mejeri ved Lund ved Horsens. Her kommer dit tøj, sko, tasker m.m ligeledes til at hænge i en fysisk butik, hvor potentielle kunder i ro og mag kan gå og kigge på det. Det er hængt rigtig flot op, og butikken fremstår meget overskuelig. Tøjet hænger i farver og størrelser, som får det hele til at virke meget professionelt. Gitte, som har det, er også meget engageret, og står klar til at hjælpe dig med at finde lige det, du leder efter. Jeg synes, der er en dejlig atmosfære i butikken, som har eksisteret i 2 år.

Gitte tager dit tøj m.m i kommission i op til 3 måneder. Ofte tages der også billeder af dit tøj, som hun lægger på facebook. Du får 70% af den aftalte salgspris, som varen mærkes med, og pengene for salget føres over til dig via mobilepay ugen efter salget. Som køber betaler du et købssalær på 20%, som lægges oven i den pris varen er mærket med.

Butikken er, som navnet også antyder, heaven for lækre mærkevarer både indenfor tøj, sko, støvler, tasker, bælter m.m, og jeg kan varmt anbefale dig at kigge forbi. Er sikker på, at du sagtens kan finde noget der frister. Læs mere her.

Åbningstider: ons-fredag 13.00-18.00, lørdag 10.00-15.00

 

Frk. Holm, Kolding

second hand
Frk. Holm – Kolding

Frk. Holm er, som Agnes selv betegner det, et fælles klædeskab for kvinder, hvor man kan bytte sig til lækkert tøj af god kvalitet uden at skulle have penge op af lommen. Man køber et abonnement, som koster 149 kr om måneden, og så kan man bytte ligeså meget man vil. Det tøj, man kommer med inddeles i kategorier A, B og C alt efter stand, mærke m.m, og så kan man bytte lige over med andet tøj i de samme kategorier. Tøjet kan også købes, hvis man ikke ønsker at benytte sig af medlemskabet, og alt er derfor også prismærket. Tasker, sko, støvler, bælter, tørklæder m.m skal dog købes, her kan man ikke bytte.

Jeg synes konceptet er smart. Du kan købe/bytte dig til noget, have det på et par gange, og så bytte dig til noget andet igen, for på den måde, altid at have nyt tøj i garderoben, hvis det er det du ønsker.

Frk. Holm har eksisteret i 2 år, og er en dejlig butik at komme i, hvor der er plads til en god snak. Jeg kan i hvert fald varmt anbefale dig at besøge butikken. Jeg er sikker på, at du helt sikkert godt kan finde noget, det kunne jeg i hvert fald godt.

Åbningstider: man-fredag 13.00-17.00, 1. lørdag i måneden 11.00-15.00. Derudover kan du booke butikken til en tøj aften med veninderne, samt der laves forskellige arrangementer i butikken. Hold øje med hendes Facebook side her.

 

Af andre muligheder end ovenstående kan nævnes:

 

Tøj-bytte-salg aftener

Dette forudsætter, at I har nogenlunde samme tøjstørrelser, ellers vil alle ikke få lige meget ud af det, men det er en super hyggelig måde at finde nyt, komme af med fejlkøb på m.m, men ligeledes en god mulighed for at få inspiration og inspirere andre, når alle render rundt og prøver forskelligt tøj. Jeg har deltaget i det tidligere, og kan varmt anbefale det. Det kan være veninder, kolleger eller kvinder i en facebook gruppe, hvor I har samme interesse for second hand, og tæt på samme størrelse.

Loppemarkeder

Der findes flere fysiske markeder med vægt på salg af tøj, sko, tasker m.m, og her kan du sælge, bytte og købe nyt.

H&M

H&M modtager gerne dit gamle tøj og giver dig en reduktion i prisen ved køb af nyt.

Genbrugsbutikker

Der er efterhånden en del genbrugsbutikker, som arbejder for et godt formål, hvor du kan donere tøj, samt finde lækre mærkevarer til ingen penge.

 

Håber du fandt dette indlæg interessant og har fået blod på tanden til at komme ud og finde noget genbrugsguld til din garderobe.

 

 

Shopping

The Makeup Library – ny makeup serie i NORMAL – test af produkterne

NORMAL lancerede i juni 2018 et helt nyt makeup brand The Makeup Library. Ideen bag The Makeup Library er, at skabe din helt egen skønhedsbog. …

Læs mere
Kapsel garderobe til børn
Kapsel garderobe

Kapsel garderobe til børn, min step by step guide – Lisesommerlund.dk

Jeg har jeg fået besøg af min blogger-kollega Lise her på bloggen, som har lavet et lidt anderledes indlæg. Du kan læse mere om Lise …

Læs mere
Lingeri Love Stories HM
Shopping

Test af lingeri – samarbejde mellem Love Stories og H&M

Jeg må erkende, at jeg har nedprioriteret lingeri skuffen i min garderobe lidt den seneste tid, da alt fokus har været på, at optimere samlingen …

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

.