Om mig

vELKOMMEN

Jeg hedder Betina, er 48 år og bor i skønne Vejle.

Jeg har længe interesseret mig for begrebet kapsel garderobe – en minimalistisk garderobe, som går ud på at “less is more”. Det er en bevidst samling af få stykker tøj, som skal kunne dække alle situationer. Det har givet mig en ro og overblik over min garderobe og tøjkriser er historie.

Min vej til at finde min stil har været lang. Da jeg efter endt studietid kom ud på arbejdsmarkedet, var mit tøj meget ”business”-præget, dvs. jakkesæt med nederdel eller bukser.Jeg var af den overbevisning, at man skulle være præsentabel, og derfor gik jeg med det, jeg troede var ”normen”, og ikke det, jeg havde lyst til, og som jeg havde det godt i. Nok mest fordi jeg havde en forestilling om, at det da var det, man gik i, når man arbejdede på kontor.

Siden fandt jeg ud af, at jeg ikke var den klassiske type, så jakkesættene gled langsomt ud af garderoben, og i dag ejer jeg ikke et eneste. Jeg elsker dog blazere, men ikke den helt klassiske type.

I årene, der gik, flakkede jeg rundt på stilfronten. Jeg lod mig ofte inspirere af andre og af, hvad jeg så i f.eks. dameblade, og så kopierede jeg på en måde, hvad der så smart ud på andre. Men det var jo ikke mig. Det var de andres stil, og det endte derfor også ofte med, at jeg enten ikke fik brugt tøjet, eller i hvert fald meget lidt, eftersom jeg ikke følte mig tilpas i det. 

Vendepunktet kom i 2014, da jeg vandt nogle timer med en stylecoach. Det var den fedeste oplevelse og noget af en øjenåbner for mig. Da jeg ankom til butikken, havde stylecoachen fundet en masse lækkert tøj frem, som jeg skulle prøve. Jeg må ærligt indrømme, at der var meget tøj på det stativ, som jeg ALDRIG ville have prøvet, hvis ikke hun var der. Jeg havde da også et par indvendinger undervejs.

Men hun vidste, hvad hun lavede, og jeg må blankt indrømme, at jeg fik oplevet, hvad det rigtige tøj kan gøre for en, og hvilken følelse det giver, når du har noget på, du bare føler dig godt tilpas i.

Det at kunne kigge sig selv i spejlet og kunne lide det, man ser … Ikke mindst for sådan en som mig, som bare var noget af det mest selvkritiske, der kunne opdrives. Det var en kæmpe oplevelse og noget af det mest selvkærlige, jeg kunne gøre for mig selv. 

Jeg arbejdede herefter videre med min stil og stilkerne udfra de værktøjer jeg fik af stylecoachen og i 2018 tog jeg uddannelsen som Stylecoach hos Tini Owild, så jeg kunne hjælpe andre med få samme oplevelse og få styr på garderoben og undgå tøjkriser.

Efterfølgende har jeg taget Enneagram Certificeringen hos Syntax og er nu igang med at færdiggøre uddannelsen som Life & Business Coach hos Chalotte’s Circle, som gør at jeg kan flytte mine kunder endnu mere. 

Som en klog kvinde engang sagde til mig: ”Vi har alle kun én livsrygsæk, og der er grænser for, hvad der kan være i den – så sørg for at få sorteret ud en gang imellem.”

Det gælder både i livet, men så sandelig også i garderoben: ”Less is more.”

Betina Schou

Personlig og selvkærlig stylecoaching

Kapsel garderobe til børn Kapsel garderobe

Kapsel garderobe til børn, min step by step guide – Lisesommerlund.dk

Jeg har jeg fået besøg af min blogger-kollega Lise her på bloggen, som har lavet et lidt anderledes indlæg. Du kan læse mere om Lise …

Align såler Shopping

Align såler – komfortabel fleksibilitet til din kapsel garderobe

Sko er en vigtig accessorie i en kapsel garderobe. Det er med til at gøre dit outfit personligt og give det kant. Der findes et …

Tilmeld dig nyhedsbrevet

.