fbpx

Kapsel garderobe til børn, min step by step guide – Lisesommerlund.dk

Kapsel garderobe til børnJeg har jeg fået besøg af min blogger-kollega Lise her på bloggen, som har lavet et lidt anderledes indlæg. Du kan læse mere om Lise og følge hende her Lisesommerlund.dk/

I dag skal det nemlig handle om kapsel garderobe til børn. Som jeg selvfølgelig blev inspireret til at skrive af Betina. Spørgsmålet fra mig var jo: Kan børn overhovedet have en kapsel garderobe?

Jeg hedder Lise og jeg blogger normalt på Lisesommerlund.dk. Jeg er fra ’86 og blogger om mit liv, men særligt om økonomi og minimalisme. Mange minimalister kan godt blive lidt ekstreme i deres garderobe, men som Betina så fint viser her på bloggen, så behøver en kapsel garderobe med færre stykker tøj bestemt ikke at være kedelig. Men hvad så når det kommer til børn? Kan børn have en kapsel garderobe? Det får du svaret på i indlægget her. Jeg har nemlig taget Betinas råd op og prøvet af implementere en kapsel garderobe med min søns tøj.

Vores normale tøj situation

Det jeg først startede med på vejen mod kapselgarderoben for min søn var, at gøre status. Jeg har altid købt tøj i tøjpakker. Men det har også betydet at jeg faktisk svømmede i tøj, da jeg startede opgaven. Jeg havde blandet tøj fra str. 86 – 104. Hvor 104 jo er til børn på 4 år! Det var helt vildt og jeg kunne slet ikke overskue det. Jeg tror min søn havde ca. 300-400 stykker tøj! Da jeg startede samlede jeg alt tøjet på hans seng og følte bare en bombe sprænge i hovedet af ren uoverskuelighed.

Behovet for en dreng på 3 år

I en kapsel garderobe så snakker man om nogle grund principper, som Betina også har skrevet om her: Hvad er en kapsel garderobe?

Selvom kapsel garderober er nemt til voksne, så er der nogle anderledes udfordringer til børn. Små børn har nemlig brug for skiftetøj. Så derfor konverterede jeg nogle af grundprincipperne fra Betina, så de passede med en dreng på 3 år.

Kapsel garderobe til børn, grundprincipper:

 • Tøjet skal være behageligt
 • Tøjet skal kunne bruges til mange forskellige aktiviteter
 • Kvalitet frem for kvantitet
 • Det er en god idé at vælge et farvetema, som går godt sammen. Sådan at alt passer sammen.
 • Det er ikke vigtigt at have så lidt tøj som muligt, men nok til at dække behovet.

40 stykker tøj i en barnegarderobe?

Med hensyn til antallet af stykker tøj, så går de fleste minimalister efter 40 stykker tøj. Jeg har for eksempel selv omkring 40 stykker tøj, men her er ikke medregnet sportstøj og nattøj. Mit tøj bruges til hverdag og fest året rundt.

Behovet for min dreng er lidt anderledes. I vuggestuen sker der uheld og børnene er meget ude. Derfor bruger min søn ca. to sæt tøj om dagen. Jeg prøvede derfor at lave 10 fulde sæt, som kunne mixes og matches. Underdel, overdel, ekstra varme og bukser. Med muligheden for 10 fulde sæt i rotation, så passer det vores rutine med at vaske tøj og eventuelle uheld.

Kapsel garderobe til børn – Min step by step guide

Da jeg fik sat mig ned og begyndte at sortere, så var der nogle ting som gik op for mig. Flere dele kunne have flere funktioner. For eksempel kunne min søn både bruge en T-shirt som underdel og overdel, afhængig af vejret. Varme cardigans, kan både agere overdel fra start eller tilføjes, hvis det blev for koldt. Selvfølgelig var det en større sorterings proces. Så derfor får du mine 4 steps her og lidt mere om hvordan jeg greb det an.

1. Step: Vælg et farvetema at sortere efter

Jeg gik efter Blå, orange og hvid til sort. Blå og orange er min søns yndlings farver og jeg synes selv, de går godt sammen. Hvid til sort er bare gode basis farver som passer med alt.

2. Step: Sorter efter størrelse og slid

– Jeg lavede fire bunker: For lille, tilpas, for stor og ”videre”.

Jeg vidste at jeg havde en blanding af alle mulige størrelser. Det blev totalt uoverskueligt, når jeg skulle finde et sæt inden børnehaven. Så hvad kunne min søn rent faktisk passe nu?

I samme omgang, sorterede jeg også slidt og ødelagt tøj fra. Alt overskydende tøj blev enten solgt eller givet til genbrug.

3. Step: Sorter tøjet indenfor kategorier

Undertrøjer, T-shirts, tynde trøjer, tykke trøjer, cardigans, veste og bukser. Det hjalp mig rigtig meget at få et overblik over, hvad der rent faktisk var i de forskellige kategorier.

4. Step: Udvælgelsen – Den endelige sortering

I sidste ende endte jeg op med en rigtig fin bunke tøj. Og jeg begyndte at dele tøjet op efter, hvad jeg mente min søn havde brug for og jeg endte derfor med:

 • 7 undertrøjer
 • 7 t-shirts
 • 2 tynde langærmede undertrøjer
 • 2 strikkede veste
 • 6 tynde langærmede trøjer
 • 4 varmere cardigans med lynlås.
 • 5 par tynde bukser
 • 5 par “varme” bukser

I min udvælgelses proces, stoppede jeg flere gange og spurgte jeg mig selv:

 • Er det behageligt og nemt at bevæge sig i?
 • Kan det bruges til mange forskellige aktiviteter?
 • Ville jeg vælge A frem for B?

Var det dét værd?

Som med en hver anden kapsel garderobe endte jeg ud med noget super tøj. Tøj som min søn ville elske at have på hver dag.

Det har været vanvittigt nemt at finde tøj om morgenen inden børnehave og en ren lettelse at komme af med bunken af tøj, som IKKE kunne være i hans kommode.

Kunne du bruge min guide?

Det håber jeg du kunne. Jeg har været så glad for at have lavet kapsel garderobe for min søn.

”Hvad mener du om kapsel garderober for børn? Er det noget du har overvejet?”

Mange tak til Betina for inspirationen og for at lade mig gæsteblogge for dig her i dag. Hvis du vil se mere til mig, så kan du finde mig på Lisesommerlund.dk.

God fornøjelse og vi ses.

Følg mig

Tak til Lise for dette inspirerende indlæg. Håber du kunne bruge hendes guide og erfaringer.

Jeg er også igang med oprydning/finjustering af min kapselgarderobe. Du kan se hele min kapsel garderobe her, og hvis du har lyst til at læse mere, så kan du følge mig ved at tilmelde dig til nyhedsmailen nedenfor. Så bliver du løbende opdateret, når der kommer nyt fra mig. Du er også altid velkommen til at skrive til mig her.

Du kan også følge mig på  Instagram, hvor jeg deler hverdagsglimt og inspiration eller på Facebook.

Hav en rigtig god dag.

Bandelettes lårbånd
Shopping

Bandelettes lårbånd – slip for sommerlår der klistrer og skarver

Vi kender det allesammen, jeg gør i hvert fald. Det ubehag det kan være at gå i nederdel og kjoler om sommeren, når det er …

Læs mere
Sloggi ZERO Feel undertøj
Shopping

Test af Sloggi ZERO Feel – innovativt undertøj

Sloggi kører for tiden en massiv kampagne på deres nye tiltag, ZERO Feel, som ifølge dem er den nyeste innovation indenfor undertøj. ZERO Feel er …

Læs mere
jeans oplægning kapsel garderobe
Garderobe

Oplægning af jeans – det ultimative DIY tip

Jeans er og bliver en uundværlig klassiker i modebilledet. Et par jeans er et musthave i garderoben, fåes i forskellige snit og vaske og kan redde …

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

.