fbpx

Hvordan bygger man en kapsel garderobe?

Jeg selv har søgt en del information på nettet samt ladet mig inspirere på Pinterest med hensyn til opbygningen af min egen kapsel garderobe. Pinterest er et super værktøj til at finde inspiration til hvad ens kapsel garderobe skal indeholde, og hvordan tøjet kan mixes og matches på kryds og tværs, når man har det rigtige tøj.

Jeg vil dog gerne advare mod, at forelske sig i andres kapsel garderobe, og lade sig diktere af hvad der BØR være i en kapsel garderobe. Jeg har selv brændt fingrene nogle gange, hvor jeg har forsøgt, at kopiere andres garderobe, med det resultat, at jeg ikke følte jeg havde noget at tage på, da det der hang i skabet ikke var noget jeg følte mig tilpas i.

Hvem siger man SKAL have en hvid skjorte eller en kjole, hvis man ALDRIG går i det, og heller ikke føler sig tilpas i det. Pinterest kan bruges, som inspiration til hvordan man ønsker at opbygge en garderobe, og hvad den skal indeholde.

For at opbygge en minimalistisk garderobe skal man igennem følgende etaper:

Først tager du ALT dit tøj ud og lægger i en stor bunke (på sengen), og med ALT menes ALT. Så skal du sortere det i 4 bunker:

  • ELSKER: Det tøj du elsker og bruger rigtig tit, og ikke kunne forestille dig at leve uden.
  • MÅSKE: (min høkasse). Noget du ikke er klar til at skille dig af med endnu. Du ønsker at beholde det, men ved ikke helt hvorfor.
  • DONERE: Tøj som ikke passer, du ikke bruger. Du kan enten sælge det eller give det væk til velgørenhed.
  • ØDELAGT: Enten skal det smides ud eller repareres, hvis du fortsat har lyst til at bruge det.

Herefter har du to bunker tilbage, ELSKER-bunken og MÅSKE-bunken. Nu drejer det sig om at prøve tøjet, især MÅSKE-bunken, og spørge dig selv følgende: ville jeg købe dette stykke tøj i butikkerne i dag, og ville jeg bruge det de næste 3-6 måneder eller mere? Hvis svaret er nej, så skal det i DONERE-bunken, og dermed ikke med i din fremtidige garderobe.

Derefter vælger du hvad der skal indgå i din kommende kapsel garderobe, jeg synes ikke du skal hænge dig så meget i antal stykker tøj/sko, da det er individuelt hvad der fungerer for person til person. Du skal også beslutte dig for om du laver 3 måneders sæsonbetonede garderober eller om du vil nøjes med en 6 måneders garderobe eller noget mere flydende, dog stadig med en kerne af basis tøj som ikke skiftes ud så ofte.

Følg mig

Hvis du har lyst til at læse mere, så kan du følge mig ved at tilmelde dig til nyhedsmailen nedenfor, så bliver du løbende opdateret, når der kommer nyt fra mig. Du kan også følge mig på Facebook eller på Instagram .

Du er også altid velkommen til at skrive til mig her.

Hav en god dag.

Kapsel garderobe til børn
Garderobe

Kapsel garderobe til børn, min step by step guide – Lisesommerlund.dk

Jeg har jeg fået besøg af min blogger-kollega Lise her på bloggen, som har lavet et lidt anderledes indlæg. Du kan læse mere om Lise …

Læs mere
Bandelettes lårbånd
Shopping

Bandelettes lårbånd – slip for sommerlår der klistrer og skarver

Vi kender det allesammen, jeg gør i hvert fald. Det ubehag det kan være at gå i nederdel og kjoler om sommeren, når det er …

Læs mere
Sloggi ZERO Feel undertøj
Shopping

Test af Sloggi ZERO Feel – innovativt undertøj

Sloggi kører for tiden en massiv kampagne på deres nye tiltag, ZERO Feel, som ifølge dem er den nyeste innovation indenfor undertøj. ZERO Feel er …

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

.