Hvad er en kapsel garderobe

Hvad er en kapsel garderobe?

Jeg stødte på begrebet capsule wardrobe, oversat kapsel garderobe, for lidt over et år siden, og har forsøgt at implementere det i min egen garderobe.

Begrebet kapsel garderobe stammer fra en minimalistisk tankegang om, at “less is more”. At definere nogle simple regler, følge dem og at have mindre at forholde sig til. Det drejer sig om at skabe en lille og alsidig samling/garderobe (kurøsiteter) af tøj, som kan matches på kryds og tværs, og som gør det nemmere for brugeren at føle sig velklædt i alle situationer, og samtidig undgå tøjkriser, og “jeg har jo ikke noget at tage på” hver gang skabet åbnes. Oftest sammensættes garderoben for 3 eller 6 måneder ad gangen.

Der findes meget info om dette concept på nettet, hvorfor jeg ikke vil gå i detaljer med dette. Jeg vil komme ind på en del teori omkring emnet, men min blog vil primært handle, om min måde at bruge konceptet på, og hvilke erfaringer jeg har gjort og gør mig i forløbet.

I kan læse bl.a læse mere om konceptet på Be more withless, Un-Fancy samt Putting Me Together.

Kapsel garderobe begrebet sætter også fokus på miljøet, og den bevidsthed der er kommet omkring tøjproduktion de senere år, og det at købe mindre tøj, ved at bruge det man har mere, fordi det er noget man kan lide og føler sig godt tilpas i.

Antallet af stykker tøj, som man skal have i sin kapsel garderobe varierer og er en ongoing proces. Typisk anbefales det at en kapsel garderobe består af 33 eller 37 stykker tøj. Det er forskelligt hvad der tælles med. I min egen kapsel garderobe tæller jeg ikke følgende med: Overtøj, lounge wear, træningstøj, undertøj og accessories (tørklæder, bælter, smykker m.m). Jeg synes, at man selv skal finde det antal der fungerer for en, og ikke læne sig så meget op ad diverse anbefalinger. Det har i hvert fald ikke fungeret for mig, og jeg er så småt ved at finde ud af, hvad det korrekte antal er for mig.

Jeg har delt mit eget tøj op i hhv forår/sommer og efterår/vinter garderobe. Jeg ligger pt under 50 stykker tøj/sko i min garderobe per sæson,  men arbejder fortsat på at optimere den og evt. komme længere ned i antal. Her har jeg så ikke talt tørklæder, bælter, undertøj, loungewear, sportstøj og smykker med. Derudover har jeg lidt tøj liggende i en “høkasse”. Det er tøj, som jeg ikke føler mig tilpas i pt, men det har jeg tidligere gjort, og tænker at jeg kommer til det igen (er pt igang med en livstilsændring omkring kost og motion).

Jeg arbejder stadig med min garderobe og forsøger løbende at forbedre den, så den opfylder alle de formål den skal samt gør det lettere for mig at være velklædt på kort tid.

Jeg synes især der er 4 fokus områder, som er vigtige i etableringen af en kapsel garderobe, og jeg vil berøre dem i separate indlæg

  • Du skal kun have tøj, som du virkelig elsker, føler dig godt tilpas i og bruger jævnligt. Her skal du i gang med en større oprydning, for at nå hertil. Læs mere i dette indlæg
  • Du skal definere de farver, du ønsker i din garderobe, da det gør det nemmere for dig, at få tøjet til at passe sammen.
  • Du skal finde ud af hvad der er din stil og hvilken stilkerne du tilhører. Læs mere i dette indlæg
  • Du skal vælge kvalitet frem for kvantitet. Det vil sige, at du har få men gode stykker tøj, som kan holde til at blive brugt.

Håber det gav dig lidt indsigt i projektet, og jeg håber du vil følge mig her på bloggen, og hvis du har fået mod på selv at gå kapsel garderobe vejen, så håber jeg vi kan følges ad.

 

Shopping

The Makeup Library – ny makeup serie i NORMAL – test af produkterne

NORMAL lancerede i juni 2018 et helt nyt makeup brand The Makeup Library. Ideen bag The Makeup Library er, at skabe din helt egen skønhedsbog. …

Læs mere
Kapsel garderobe til børn
Kapsel garderobe

Kapsel garderobe til børn, min step by step guide – Lisesommerlund.dk

Jeg har jeg fået besøg af min blogger-kollega Lise her på bloggen, som har lavet et lidt anderledes indlæg. Du kan læse mere om Lise …

Læs mere
Lingeri Love Stories HM
Shopping

Test af lingeri – samarbejde mellem Love Stories og H&M

Jeg må erkende, at jeg har nedprioriteret lingeri skuffen i min garderobe lidt den seneste tid, da alt fokus har været på, at optimere samlingen …

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

.