fbpx

Hvad er en kapsel garderobe

Jeg stødte på begrebet capsule wardrobe, oversat kapsel garderobe (minimalistisk garderobe), for lidt over et år siden, og har forsøgt at implementere det i min egen garderobe.

Begrebet kapsel garderobe stammer fra en minimalistisk tankegang om, at “less is more”. At definere nogle simple regler, følge dem og at have mindre at forholde sig til. Det drejer sig om at skabe en lille og alsidig samling/garderobe (kurøsiteter) af tøj, som kan matches på kryds og tværs, og som gør det nemmere for brugeren at føle sig velklædt i alle situationer, og samtidig undgå tøjkriser, og “jeg har jo ikke noget at tage på” hver gang skabet åbnes. Oftest sammensættes garderoben for 3 eller 6 måneder ad gangen.

Der findes meget info om dette concept på nettet, hvorfor jeg ikke vil gå i detaljer med dette. Jeg vil komme ind på en del teori omkring emnet, men min blog vil primært handle, om min måde at bruge konceptet på, og hvilke erfaringer jeg har gjort og gør mig i forløbet.

I kan læse bl.a læse mere om konceptet på Be more withless, Un-Fancy samt Putting Me Together.

Kapsel garderobe begrebet sætter også fokus på miljøet, og den bevidsthed der er kommet omkring tøjproduktion de senere år, og det at købe mindre tøj, ved at bruge det man har mere, fordi det er noget man kan lide og føler sig godt tilpas i.

Antallet af stykker tøj, som man skal have i sin kapsel garderobe varierer og er en ongoing proces. Typisk anbefales det at en kapsel garderobe består af 33 eller 37 stykker tøj. Det er forskelligt hvad der tælles med. I min egen kapsel garderobe tæller jeg ikke følgende med: Overtøj, lounge wear, træningstøj, undertøj og accessories (tørklæder, bælter, smykker m.m). Jeg synes, at man selv skal finde det antal der fungerer for en, og ikke læne sig så meget op ad diverse anbefalinger. Det har i hvert fald ikke fungeret for mig, og jeg er så småt ved at finde ud af, hvad det korrekte antal er for mig.

Jeg pt under 50 stykker tøj/sko i min garderobe,  men arbejder fortsat på at optimere den og evt. komme længere ned i antal. Her har jeg så ikke talt tørklæder, bælter, undertøj, loungewear, sportstøj og smykker med. Derudover har jeg lidt tøj liggende i en “høkasse”. Det er tøj, som jeg ikke føler mig tilpas i pt, men det har jeg tidligere gjort, og tænker at jeg kommer til det igen.

Jeg arbejder stadig med min garderobe og forsøger løbende at forbedre den, så den opfylder alle de formål den skal samt gør det lettere for mig at være velklædt på kort tid.

Jeg synes især der er 4 fokus områder, som er vigtige i etableringen af en kapsel garderobe, og jeg vil berøre dem i separate indlæg

  • Du skal kun have tøj, som du virkelig elsker, føler dig godt tilpas i og bruger jævnligt. Her skal du i gang med en større oprydning, for at nå hertil. Læs mere i dette indlæg
  • Du skal definere de farver, du ønsker i din garderobe, da det gør det nemmere for dig, at få tøjet til at passe sammen.
  • Du skal finde ud af hvad der er din stil og hvilken stilkerne du tilhører. Find din stilkerne her
  • Du skal vælge kvalitet frem for kvantitet. Det vil sige, at du har få men gode stykker tøj, som kan holde til at blive brugt.

Håber det gav dig lidt indsigt i projektet, og jeg håber du vil følge mig her på bloggen, og hvis du har fået mod på selv at gå kapsel garderobe/minimalistisk garderobe, så håber jeg vi kan følges ad.

Følg mig

Hvis du har lyst til at læse mere, så kan du følge mig ved at tilmelde dig til nyhedsmailen nedenfor, så bliver du løbende opdateret, når der kommer nyt fra mig. Du kan også følge mig på Facebook eller på Instagram .

Du er også altid velkommen til at skrive til mig her.

Hav en god dag.

Kapsel garderobe til børn
Garderobe

Kapsel garderobe til børn, min step by step guide – Lisesommerlund.dk

Jeg har jeg fået besøg af min blogger-kollega Lise her på bloggen, som har lavet et lidt anderledes indlæg. Du kan læse mere om Lise …

Læs mere
Bandelettes lårbånd
Shopping

Bandelettes lårbånd – slip for sommerlår der klistrer og skarver

Vi kender det allesammen, jeg gør i hvert fald. Det ubehag det kan være at gå i nederdel og kjoler om sommeren, når det er …

Læs mere
Sloggi ZERO Feel undertøj
Shopping

Test af Sloggi ZERO Feel – innovativt undertøj

Sloggi kører for tiden en massiv kampagne på deres nye tiltag, ZERO Feel, som ifølge dem er den nyeste innovation indenfor undertøj. ZERO Feel er …

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

.