fbpx

Fejlkøb og åbning af Reshoppit i Horsens

Jeg har været igang med en oprydning i min garderobe, da jeg blankt må indrømme, at jeg har gjort nogle fejlkøb, hvad tøj indkøb angår. Jeg har tidligere fået defineret min stilkerne, og syntes jeg havde godt styr på det. Men jeg må indrømme, at jeg alligevel det sidste halve år har gjort nogle fejllkøb ind imellem, som jeg ikke har fået brugt nok. Jeg tænker, at jeg ikke har været fuldstændig tro mod min stil, og ladet mig inspirere lidt for meget af billeder fra diverse tøjbutikker på nettet.

Alligevel føler jeg mig fortrøstningsfuld, da jeg er ved at pejle mig ind på, hvad der er mig, og hvad jeg virkelig føler mig tilpas i, herunder min uniform og signatur. Dette må betegnes som learning by doing for mit vedkommende.

Reshoppit Horsens

Jeg har bla. en grå strik fra Neo Noir og en fed rød nederdel fra Tommy Hilfiger til salg

Jeg har derfor booket en stand hos Reshoppit, som nu har åbnet en afdeling i Horsens. Jeg havde en stand hos Reshoppit i Vejle i sommers, og var rigtig glad for konceptet. Jeg fik solgt en masse af mine fejlkøb, og der var andre, der kunne få glæde af tøjet, som stort set ikke var brugt. Reshoppit er et lækkert koncept, hvor der sælges bedre brugte ting og tøj, og hvor du kan booke en stand til dit tøj, og hvad du ellers måtte have af brugte ting, som kunne indbringe en skilling til køb af nyt. Du kan læse mere om Reshoppit Horsens her. Jeg kan varmt anbefale konceptet, Selv sværger jeg til at købe second hand, både af tøj og ting til hjemmet. Du kan gøre rigtig mange gode kup til favorable priser på den måde. Og der skyder flere spændende forretninger op inden for second hand. Lige nu kører Reshoppit i Horsens med et tilbud, hvor du kan booke en stand i 4 uger for 400 kr.

Tips til at undgå fejlkøb

Jeg tror ikke, at fejlkøb helt kan undgåes, da det også tit er et spørgsmål om, at udfordre sig selv og sin stil lidt. Nogen gange går det godt og nyanskaffelsen kommer til at indgå i kapsel garderoben, andre gang ikke. Men for at minimere fejlkøbene er der følgende tips, kan jeg anbefale dig at gøre følgende:

  • Kend din stil

Din stil og stilkerne er alfa og omega. Du skal finde finde grundkernen i din stil, og tænke meget over, hvad det præcis er, du føler dig godt tilpas i. Og så skal du holde fast i den, og bygge din garderobe ud fra dette grundlag.

  • Kend din garderobe

Du skal vide præcist, hvad du har i dit garderobeskab, og have lavet en liste over, hvad du reelt mangler. Ydermere skal du bruge 3 styk reglen, når du er ude at shoppe. Det vil sige, at det du køber, skal passe til minimum tre stykker tøj, du allerede har i garderoben. Du skal også være obs på de farver, du har defineret i din garderobe og sørge for, at det nye køb passer til disse. På den måde kan du godt foretage lidt impulskøb eller købe på tilbud, så længe det er koordineret.

  • Køb klassikere

Invester i klassikere, som er af en god kvalitet, og som også kan holde flere sæsoner. Og køb så kun ganske få items af sæsonens trends (som stadig passer til flere ting i den eksisterende garderobe). På den måde undgår du at skulle udskifte alt for meget hver sæson, samt at dit tøj ikke passer sammen.

  • Brug accessories

Tænk over accessories og lær at bruge dem. Det er ofte detaljerne i dit outfit, der får dig til at skille dig ud fra mængden. Selv er jeg på jagt efter et par fede støvletter, da jeg pt er glad for sorte bluser med enkle detaljer. På den måde bliver det ikke for kedeligt, hvis jeg har et par støvler på der “larmer” lidt. Accessories kan pifte ethvert outfit op til forskellige lejligheder, og du behøver ikke købe nyt, hver gang du skal til en begivenhed. Jeg har selv planer om at bruge noget, jeg har i garderoben til den kommende firma julefrokost, mangler bare lige et par fede støvlettter til outfittet. Men finder jeg dem ikke inden, så bruger jeg noget jeg har.

  • Overvej dit køb

Det er vigtigt at planlægge sine tøj indkøb. Efter at du har ryddet ud og op i din garderobe, så lav en liste over hvad du reelt mangler, og hold dig til denne liste, når du er ude at shoppe. Prøv tøjet på i forretningen, og hvis du ikke er forelsket i det stykke tøj eller sko/støvler, du prøver, så skal du ikke købe det. Du skal have den der wow-fornemmelse. Er du det mindste i tvivl, så lad være med at købe det, eller tag det med hjem, lad taggen side på, og prøv det så der hjemme i ro og mag. Og er det ikke noget, så retur med det. Ikke noget med at smide det ind i skabet, for så ender det med at blive et fejlkøb.

  • Pas på med udsalg

Det kan være fristende at købe på udsalg. De gule labels frister til, at vi får købt alt for meget tøj. Jeg bruger primært udsalg til at købe, de ting jeg har på min liste, eller har ønsket mig i sæsonen. Brug stadig styk reglen, så du sikrer dig, at det du køber på udsalg også passer til det, du allerede har i garderoben. Spørg også gerne dig selv: Ville du købe dette stykke tøj/sko, hvis det ikke var på udsalg, og du skulle betale fuld pris for det?

Jeg håber, du kunne bruge min tips, og at du har lyst til at følge mig her på bloggen i mine bestræbelser på at minimere min garderobe.

Bloggen har også fået et nyt design i form af et mere minimalistisk udseende, som jeg håber vil give en bedre læse oplevelse.

 

Shopping

The Makeup Library – ny makeup serie i NORMAL – test af produkterne

NORMAL lancerede i juni 2018 et helt nyt makeup brand The Makeup Library. Ideen bag The Makeup Library er, at skabe din helt egen skønhedsbog. …

Læs mere
Kapsel garderobe til børn
Kapsel garderobe

Kapsel garderobe til børn, min step by step guide – Lisesommerlund.dk

Jeg har jeg fået besøg af min blogger-kollega Lise her på bloggen, som har lavet et lidt anderledes indlæg. Du kan læse mere om Lise …

Læs mere
Lingeri Love Stories HM
Shopping

Test af lingeri – samarbejde mellem Love Stories og H&M

Jeg må erkende, at jeg har nedprioriteret lingeri skuffen i min garderobe lidt den seneste tid, da alt fokus har været på, at optimere samlingen …

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

.