fbpx

Align såler – komfortabel fleksibilitet til din kapsel garderobe

Sko er en vigtig accessorie i en kapsel garderobe. Det er med til at gøre dit outfit personligt og give det kant. Der findes et hav af lækre sko og støvler som kan pifte ethvert outfit op. Men det er ikke altid man kan gå i det fodtøj, man forelsker sig i.

Jeg er så desværre en af dem, der må erkende, at stiletter og høje hæle ikke er noget jeg kan bevæge mig rundt på ret længe af gangen. Derfor er det mest sneakers og støvletter med 3-5 cm bred hæl, jeg bruger på jobbet og i fritiden. Uden at gå i alt for mange detaljer med mine fod-problemer, kan jeg kort lige nævne, at det primært drejer sig om en knyste på højre fod, som gør, at jeg går på knoglen, hvorfor det gør ondt en hel dag i knap så hensigtsmæssigt fodtøj.

Align såler

Jeg fik for et par år siden lavet halvdyre special såler hos en bandagist, som tog højde for “handicappet”. Dem brugte jeg det meste af tiden i de sko, hvor de passede i. For et års tid siden kom jeg så til at læse om Align såler, som har støttepunkter indlagt, og som lød til at være noget for min fod problematik. Min kæreste havde i samme ombæring kastet sig ud i at prøve dem, da han døjer en del med nedsunken forfod, som gjorde, at han hurtigt fik ondt i fødderne og ikke kunne gå i ret meget fodtøj. De var også en del billigere end mine special såler, de koster 399 kr, og der var 60 dages returret, hvis jeg ikke var tilfreds. Det kunne da ikke gå galt, så jeg bestilte et par.

Patenteret teknologi

Align såler er en innovativ indlægssål. Tre-punktsteknologien bag er patenteret og udviklet af en amerikansk fysioterapeut. De tre støttepunkter i sålerne skaber en lige fodafvikling og risikoen for, Align sålerat man går skævt på fødderne reduceres. Dette sker samtidigt uden at fastlåse foden, som det ofte er tilfældet i traditionelle såler. Hvis dine fødder fastlåses ved hjælp af f.eks svangstøtte og kiler, så fjernes bevægeligheden i foden, og det gør fodmuskulaturen slap. Dette kan gå hen og blive smertefuldt i længden.

Ved at korrigere dine fødder og ankler kan du også rette op på problemer i knæ, hofte, ryg, skuldre og nakke. Disse problemer opstår ofte, fordi man forsøger at aflaste sine fødder, og på den måde trækker sig skævt op igennem kroppen. Når du er rettet op til en lige kropsposition, så vil din kropsvægt fordeles optimalt, og unødigt pres og stød ned i fødderne undgås.

Hvordan er det gået

Jeg har nu igennnem en længere periode brugt Align såler i de fleste af mine sko. Det kræver for det meste, at du skal kunne fjerne de såler der i forvejen er i dine sko, ellers er der ikke plads til Align såler, og det er ikke alle sko, hvor dette er muligt. En anden mulighed er, at du køber dine sko et nummer større end du plejer, for at der plads til den ekstra sål.

Det er helt klart noget, jeg vil have med i mine overvejelser i mine fremtidige sko indkøb. Jeg vil være obs på, om den eksisterende sål kan tages ud, eller jeg vil købe sko et nummer større end jeg plejer.

Holdbarheden er også god på sålerne. Hvis du bruger dem hver dag, så holder de ca. 8-10 måneder, måske mere. Så derfor synes jeg ikke, at 399 kr er dyrt. Det er ca en tredjedel af, hvad et par special såler koster, og de holder stort set lige så længe.

Støvletter

Som jeg nævnte tidligere, er jeg desværre afskåret fra støvletter med mere en 5cm hæl. Det er lidt ærgeligt, eftersom jeg kun er 1,68cm høj, og derfor gerne vil kunne gå i feminine støvletter med en Align sålerhøjere tynd hæl en gang i mellem uden at få ondt i fødderne. Jeg kan godt lide følelsen af at komme lidt højere til vejrs. Det gør bare noget helt specielt ved ens udstråling (hvis man vel og mærke kan finde ud af at gå i dem, ellers kan det hurtigt blive kikset).

Jeg har længe været forelsket i Agnete modellen fra Shoe the Bear, men har ikke turde kaste mig ud i at købe dem, da jeg på forhånd ved, at jeg ikke kan holde til at gå i dem. Men jeg synes bare de er super flotte.

For et par måneder siden købte jeg et par sorte Sargossa støvletter brugt på Trendsales, og oplevede at jeg kunne gå i dem en hel aften i byen. Jeg er imidlertid på jagt efter et par støvletter i grå, men hverken Sargossa eller Roccamore (som også skulle være suveræne at gå i) har noget der ligner Agnete-modellen i grå.

Jeg fandt så imidlertid et par grå Shoe the Bear Agnete støvletter på Bootzlet til halv pris, og tænkte jeg ville teste dem. Jeg kunne jo altid sende dem retur, hvis det viste sig, at de ikke var behagelige at have på. Samtidig tænke jeg, at jeg ville prøve at købe dem et nummer større og så lægge mine Align såler ned i dem, og så se om de blev lidt a la mine Sargossa støvletter.

Align Footwear skriver godt nok på deres hjemmeside, at sålerne ikke egner sig til stiletter, men jeg tænkte, at jeg ville prøve alligevel. Og det viste sig, at det faktisk godt kan lade sig gøre. Det er ikke som at gå i et par Sargossa støvletter, men det er mere behageligt end uden Align såler. Så jeg har beholdt mine nye Shoe the Bear støvletter.

Nu har jeg så kig på et par støvletter i sand a la Agnete modellen. Se dem og flere af mine ønsker til kapsel garderoben her. Allerhelst håber jeg, at Sargossa eller Roccamore laver et par i sand i nærmeste fremtid. I så fald står de allerøverst på min ønskeseddel. De er simpelthen det bedste du kan få, når det kommer til høje hæle.

Følg mig

Hvis du har lyst til at læse mere, så kan du følge mig ved at tilmelde dig til nyhedsmailen nedenfor, på Facebook eller på Bloglovin’. Så bliver du løbende opdateret, når der kommer nyt fra mig. Du er også altid velkommen til at skrive til mig her.

 

Shopping

The Makeup Library – ny makeup serie i NORMAL – test af produkterne

NORMAL lancerede i juni 2018 et helt nyt makeup brand The Makeup Library. Ideen bag The Makeup Library er, at skabe din helt egen skønhedsbog. …

Læs mere
Kapsel garderobe til børn
Kapsel garderobe

Kapsel garderobe til børn, min step by step guide – Lisesommerlund.dk

Jeg har jeg fået besøg af min blogger-kollega Lise her på bloggen, som har lavet et lidt anderledes indlæg. Du kan læse mere om Lise …

Læs mere
Lingeri Love Stories HM
Shopping

Test af lingeri – samarbejde mellem Love Stories og H&M

Jeg må erkende, at jeg har nedprioriteret lingeri skuffen i min garderobe lidt den seneste tid, da alt fokus har været på, at optimere samlingen …

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

.